RTVS - Swisspearl
Overview
Uppgradering för högre effektivitet
RTVS | Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS, Kosice, Slovakia
Uppgradering för högre effektivitet
RTVS | Kosice, Slovakia

Slovakiens radio- och televisionsstudior (RTVS) ligger nära Košices historiska centrum. Byggnaden har nyligen renoverats, i likhet med många äldre byggnader i staden. Syftet med projektet var att renovera den centrala förvaltningsbyggnaden och göra den energi- och kostnadseffektivare. Därför var en av de viktigaste aspekterna renoveringen av byggnadsskalet.

Den icke-bärande ytterväggen uppgraderades genom att kombinera ett regntäthetssystem och ett ventilerat fasadsystem med en beklädnad av vertikalt monterade rödbruna Swisspearl-skivor. Utskjutande gråputsade pilastrar med olika mellanrum och smala vertikala fönstersektioner förstärker den vertikala rytmen. Fasaderna till sändningslokalen, som skjuter ut ovanför de omgivande kontrollrummen och kontorsutrymmena, är klädda med Swisspearl-skivor kapade i vinkel för att skapa en dynamisk, okonventionell effekt.

RTVS, Kosice, Slovakia
  • StandortKosice, Slovakia
  • ArchitektDGA design graphic architecture s.r.o., Košice, Slovakien
  • BauherrRTVS, Košice, Slovakien
  • Jahr2019
  • FotografMeraner & Hauser OHG/SNC, Bozen, Italien
Back to the overview
Kontakt
Har du frågor eller planerar du ett projekt? Vi ser fram emot att höra från dig!
+ 41 55 617 11 60