Referenser - Swisspearl
Referenser
Childrens Museum, New Orleans, LA, USA
Childrens Museum | New Orleans, LA, USA
Childrens Museum | New Orleans, LA, USA

Louisiana Children’s Museum presenterar en omvälvande modell för barnmuseer som väver samman inlärningsmöjligheter inomhus och utomhus. Fasadens färgpalett valdes för att ge en subtil referens till traditionella kalkstensfasader på offentliga byggnader i parken och för att skapa en optimal bakgrund för det rika, föränderliga ljuset över den närliggande lagunen. Panelernas lätthet ger en projektionsyta för de ständigt föränderliga skuggmönstren från byggnadens lameller och vattenreflektioner från lagunen. En kombination av släta paneler och paneler med ett subtilt pixelerat mönster präglat på ytan skapar en lekfull dans över de långa höjderna.

Herba House, Torun, Poland
Herba House | Torun, Poland
Herba House | Torun, Poland

Herba House har två olika ansikten, stängda mot gatan och öppna mot floden. “Huset” mot gatan som vetter mot norr är klätt med svarta Swisspearl-paneler, medan den södra delen av huset består av terrasser som öppnar sig mot floden och faller nedför sluttningen.

Wiki House, Ulaanbaatar, Mongolia
Wiki House | Ulaanbaatar, Mongolia
Wiki House | Ulaanbaatar, Mongolia

Som samhälle står vi inför enorma utmaningar i byggbranschen: vi måste inte bara bygga miljontals bostäder, skolor och andra byggnader, utan dessa byggnader måste också vara energisnåla, koldioxidsnåla och byggda för att maximera vårt välbefinnande. Wiki House i Mongoliet har byggts med hjälp av en digitalt tillverkad byggnadsteknik med låga koldioxidutsläpp som minimerar värmeförluster och avfall. Det är också energieffektivt och var lätt att bygga.

Collin College Technical Campus, Allen, TX, US
Collin College | Allen, TX, USA
Collin College | Allen, TX, USA

Hur ett amerikanskt tekniskt campus framgångsrikt inspirerar en framtida generation, möter ekologiska utmaningar och stöder jämlikhet inom branschen genom praktisk planering.

Denna bar är mer än 182 meter lång men bara cirka 24 meter bred i norra och södra änden. Kombinationen av kajer på den lägsta nivån och stora utkragningar på översta våningen som skyddar generösa terrasser på ändarna gör att den akademiska baren, när den ses från motorvägen eller de närliggande husen, framstår som en envåningsvolym klädd i Swisspearl-paneler.

L15, Lillesand, Norway
L15 | Lillesand, Norway
L15 | Lillesand, Norway

Ett av målen för utbyggnaden av detta enfamiljshus från 1980-talet var att skapa en harmonisk helhet av gammalt och nytt med respekt för byggnadens naturliga omgivning. För att uppnå detta valde arkitekten en reducerad, lådformad träkonstruktion klädd med stora, mörkgrå Swisspearl-paneler och glasöppningar från golv till tak, vilket skapar en stark kontrast utan att dominera eller konkurrera. Medan tillbyggnaden öppnar sig mot den befintliga byggnaden och trädgården i söder är den stängd mot grusvägen i norr. Genom att perforera denna slutna fasad av Swisspearl-paneler i form av en abstraherad trädgren påminner tillbyggnaden om den gamla fruktträdgården.

Thompson House, West Vancouver, British Columbia, Canada
Thompson House | West Vancouver, BC, MISSING
Thompson House | West Vancouver, BC, MISSING

Thompson House ligger på en brant sluttning i West Vancouver och ritades för att fånga den fantastiska utsikten mot hamnen vid havet framför huset och bergen bakom det. Den dynamiska interiören ligger under ett stort tak som bildar omgärdande slutna sidofasader som styr syftningslinjerna och ger insynsskydd från grannarna.

Den lutande takkonstruktionen är olika brant för var och en av exteriörens fyra elevationer så att interiören har varierande takhöjd på den övre våningen. De två övre våningarna tycks sväva över trädgårdens swimmingpool som ligger inbäddad i ett planterat stenparti. Bottenvåningens beklädnad med ljusgrå Swisspearl-skivor framhäver känslan av att flyta över landskapet. Stora öppningar mot utsikten utgör en kontrast mot fasaderna åt de intilliggande byggnaderna, som är klädda med svarta Swisspearl-skivor.

Carbona Apartment House, Heviz, Hungary
Carbona Apartment House | Heviz, Hungary
Carbona Apartment House | Heviz, Hungary

Det här hyreshuset i Hévíz i Ungern är ett utmärkt exempel på hur Swisspearl-paneler kan användas på olika sätt för att pryda fasader. Skräddarsydda mönster har skurits in i panelerna för att skapa livliga mönster. Kurvan på flerbostadshusets primära kropp betonas av en utskjutande ingångskonstruktion som har klätts med sådana perforerade Swisspearl-paneler. De delikata runda perforeringarna i olika storlekar bildar ett organiskt mönster och låter ljusstrålar lysa genom panelerna. Swisspearl-paneler har också använts som vertikala skjutluckor på balkongerna på de övre våningarna.

Linda Ridge, Pasadena, California, USA
Linda Ridge | Pasadena, CA, USA
Linda Ridge | Pasadena, CA, USA

LR2 House ligger högt över Pasadenas kuperade berg i Kalifornien och har en fantastisk utsikt över den grönskande staden. Tre staplade och roterade volymer klädda med svarta Swisspearl-skivor störtar ner för den branta sluttningen. Förhållandet mellan volymerna, topografin och utformningen av öppningarna i de mörka och avlånga fasaderna ger LR2 House en dramatiskt framtoning.

Entrén följer landskapet och leder besökarna längs en gång som sträcker sig under den massiva byggnaden. Trapporna skapar en gångväg som svänger fram till en ingångsportal som erbjuder en dramatisk utsikt över huset. När ytterdörren öppnas kontrasterar den mörka, kantiga fasaden klädd med Swisspearl-skivor mot interiören som flödar av ljus från mjukt trä och skinande vita ytor.

Green Line House, Warmia, Poland
Green Line House | Warmia, Poland
Green Line House | Warmia, Poland

Green Line House i polska Ermland, designat av Przemek Olczyk från Mobius Architekci Warsaw, vann Grand Prix i European Property Awards 2019–2020. Vi är stolta över att Swisspearls takskivor utgör en del av den här unika byggnaden. Detta undangömda hus står ensamt i ett landskap utan angränsande byggnader, fjärran från vägarna. Det karga landskapet fick Przemek Olczyk, en arkitekt och projektets upphovsman, att använda transparent och tydlig tektonik, för att på så sätt bädda in byggnaden i tomtens morfologi. Arkitekturen har skickligt anpassats till tomtens struktur så att den inte överväldigas av skalan för det 500 kvadratmeter stora huset. Eftersom vindarna är mycket kraftiga i den här delen av det ermländska sjödistriktet valde man en planlösning med atrium. Byggnadens avskärmande glasväggar ger ett transparent skydd och behåller samtidigt utsikten för husets brukare.

Amnis Student Accommodation, Cork, Ireland
Amnis Student Accommodation | Cork, Ireland
Amnis Student Accommodation | Cork, Ireland

DTA Architects nya studentbostäder ligger på en framträdande plats mellan Western Road och floden Lee i Cork och erbjuder 190 studentrum med eget badrum i 28 grupplägenheter, med reception och gemensamma faciliteter på bottenvåningen.

RTVS, Kosice, Slovakia
RTVS | Kosice, Slovakia
RTVS | Kosice, Slovakia

Slovakiens radio- och televisionsstudior (RTVS) ligger nära Košices historiska centrum. Byggnaden har nyligen renoverats, i likhet med många äldre byggnader i staden. Syftet med projektet var att renovera den centrala förvaltningsbyggnaden och göra den energi- och kostnadseffektivare. Därför var en av de viktigaste aspekterna renoveringen av byggnadsskalet.

Den icke-bärande ytterväggen uppgraderades genom att kombinera ett regntäthetssystem och ett ventilerat fasadsystem med en beklädnad av vertikalt monterade rödbruna Swisspearl-skivor. Utskjutande gråputsade pilastrar med olika mellanrum och smala vertikala fönstersektioner förstärker den vertikala rytmen. Fasaderna till sändningslokalen, som skjuter ut ovanför de omgivande kontrollrummen och kontorsutrymmena, är klädda med Swisspearl-skivor kapade i vinkel för att skapa en dynamisk, okonventionell effekt.

OMRRK_Budapest_HU_Photo_07.jpg
National Museum Restoration and Storage Center | Budapest, Hungary
National Museum Restoration and Storage Center | Budapest, Hungary

Nationalmuseets restaurerings- och förvaringscenter, OMRRK, är en ny institution som ger etnografiska muséet, konstmuseet och det ungerska nationalgalleriet en fantastisk teknisk byggnad för bevarande av sina samlingar.

Komplexet slutfördes i maj 2019 som en del av projektet Liget Budapest. Inom ramen för projektet, som är unikt i Centraleuropa, kommer lagerlokaler för konst i världsklass och verkstäder för konservering och restaurering att rymmas i fem angränsande byggnader med fyra nivåer under jord och tre nivåer över jord, samt en total yta på nästan 37 000 kvadratmeter.

Välj flera referenser
och skapa din
egen lookbook för nedladdning.

Your individual
lookbook
for download (0)

Your individual lookbook
Välj färg
Välj region
Välj typ av byggnad
Välj färglinje
Kontakt
Har du frågor eller planerar du ett projekt? Vi ser fram emot att höra från dig!
+ 41 55 617 11 60