Dolda fasadfästdon - Swisspearl
Tutt Library, Colorado Springs, Colorado, USATutt Library, Colorado Springs, Colorado, USA
Fästmetoder med dolda fästen för Swisspearl-skivor

Ge byggnadsskalet ett imponerande och ädelt utseende med dolda fasadfästen. Skivorna monteras med ankare och clips på baksidan så att materialsammansättningen i fibercementskivornas yta kan uppskattas till fullo när den ses framifrån, utan synliga nitar eller skruvar. En perfekt lösning ur ett estetiskt perspektiv.
 

  • Inga synliga nitar eller skruvar
  • Tillgängligt för skivor i stort format
  • Optimerat för hållbarhet

 

Villa Faun, Oslo, Norway
Villa Faun, Oslo, Norge
Villa Faun, Oslo, Norway
Villa Faun, Oslo, Norway
Sigma – de dolda fasadfästena från Swisspearl

Sigma 8 Pro

Sigma 8 Pro är ett särskilt framtaget och optimerat system för fasadskivornas dolda fästen. Med Sigma 8 Pro är det möjligt att fästa 8 mm tjocka fibercementskivor baktill på underkonstruktioner i trä och metall för ett slående och elegant utseende. Sigma 8 Pro kan användas för formaten Largo och Linearis och för skivor i stort format. Det går att välja skivor med en bredd och längd på upp till 3 050 x 1 250 mm och en tjocklek på 8 mm.

Fördelar

  • Den noggrant utformade ytan framtill är synlig i all sin prakt, särskilt med strukturerade ytor som kollektionerna Vintago och Gravial
  • Intuitiv installation med gängade pluggar och spännen
  • Optimerad för hållbarhet

Sigma 12

Det dolda skivfästet Sigma 12 är tillgängligt för en skivtjocklek på 12 mm. Skivorna levereras med rätt mått och fästpunkterna på skivornas baksida. Aluminiumkomponenterna fästs på skivorna på byggnadsplatsen och hängs upp på motsvarande hållare på underkonstruktionen. Underkonstruktionen består antingen av träbandskivor täckta med ett skikt av EPDM för att skydda mot fukt, eller en metallkonstruktion av aluminium eller galvaniserat stål.

Fischer

Swisspearls fibercementskivor med en tjocklek på 8 mm kan fästas med dolda 5 mm långa Fischer FZP II T-PA underskurna ankare som tagits fram i nära samarbete med Fischer. Den här installationen har strikta riktlinjer och måste utföras under tillsyn av en lokal, certifierad Fischer-partner.

OMRRK_Budapest_HU_Photo_03.jpg
Osynliga fasadfästen med lim

Skivor som beställs för fastsättning med lim kallas ARSB. De är tillgängliga på begäran vid beställning. Swisspearl-skivor av standardtyp är inte avsedda för fastsättning med lim.

Otago Polytechnic Student Village, Dunedin, New Zealand
Studentbyn vid Otago Polytechnic, Dunedin, Nya Zeeland
Otago Polytechnic Student Village, Dunedin, New Zealand
DIM - Design and Installation Manual
Hämtningar
Tekniska dokument

Mer teknisk information om de dolda fästena för Swisspearls fasadskivor i stort format finns i våra tekniska dokument för hämtning.

Här för dig
Hur kan vi hjälpa dig?

Är du en arkitekt eller planerare och har frågor om fästmetoder med dolda fästen för ditt projekt? Vi är din kunniga kontakt och kan hjälpa dig från planering till implementering. Vi hjälper dig gärna.

Kontakt
Har du frågor eller planerar du ett projekt? Vi ser fram emot att höra från dig!
+ 41 55 617 11 60