Fibercement - Swisspearl
Cahill Center For Astronomy And Astrophysics, Pasadena, California, USACahill Center For Astronomy And Astrophysics, Pasadena, California, USA
Arkitektur med Swisspearl
Fascinerande fibercement

Ett hållbart och robust byggmaterial

Fibrecement är ett otroligt mångsidigt material som kan användas på en mängd olika sätt. Naturliga råmaterial och ständig innovation är kärnan i vår framgång med en produkt som är över 100 år gammal. Äkta materialkänsla kännertecknar skivorna och de ger stort utrymme för arkitekten att sätta sin särprägel.

Vår fibrecement består av cement, cellulosa, vatten och en liten mängd välbeprövad, PVA-fibre. Kombinationen av dessa ingredienser ger ett otroligt lätt och hållbart byggnadsmaterial jämfört med andra byggnadsmaterial av cement. När du tar på det kan du känna dess homogena materialitet och ytkvalitet. fibrecement har en visuellt unik karaktär och naturlig struktur.

Användningsområde

Fibrecement kan användas på många olika sätt, men det vanligaste är som fasad och invändig beklädnad där kraven är många. Det är ett populärt material för alla typer av byggnader, från flerfamiljshus, privata hus, offentliga byggnader till lagerlokaler och industriella byggnader.

I över 100 år
Material för arkitekter och designers

Formbarhet och styrka

Fibrecement har länge varit ett utmärkt konstruktionsmaterial i och med sin formbarhet när den är våt och sin enastående styrka när den är torr.

Från Max Bill till Le Corbusier och Haefeli Moser Steiger till Herzog & de Meuron, Rafael Viñoly och Morphosis: vår fibrecement har inspirerat stora designers om och om igen. Det som de har gemensamt är en passion för det sofistikerade och modet att utforska nya möjligheter.

Expo-paviljongen i New York av Gustav Peichl, kyrkan vid Steinhof i Wien av Otto Wagner, Ortsstockhaus i Braunwald av Hans Leuzinger och Maison Blanche i La Chaux-de-Fonds av Le Corbusier är bara några axplock ur fibrecementens framgångssaga.

Gestaltungsmöglichkeiten
Kombinerad formbarhet och styrka.
Gestaltungsmöglichkeiten
Color Circle, Facade
Tio färgkollektioner, var och en med en unik materialkaraktär.

Ytor och färger

Fasaden är det som definerar byggnaden. Det första och bestående intrycket.

Materialet fibrecement kännetecknas av sin homogena sammansättning, en naturlig struktur och ytkvalitet. Olika bearbetningstekniker ger varje fibrecementskiva sina egna karaktärer, med olika ytor, färgmättnader – oavsett om den är genomfärgad, grå, slät, slipad, profilerad eller med olika pigmenterad ytbeläggning.

Swisspearl skivor utstrålar materialäkthet och skapar ett unikt uttryck med sina spännande färgskalor. På begäran kan vi även ta fram specialfärger.

Wickham Community Hub, Wickham, Australia
Bygdegårdscenter i Wickham, Australien
Wickham Community Hub, Wickham, Australia
Wickham Community Hub, Wickham, Australia

Skapa unika skivor med perforeringar och utsmyckningar

Fibrecementskivor är otroligt stabila och robusta, samtidigt som materialet är enkelt att hantera. Perforeringar ger till exempel fasader och även innerväggar en spännande yta, släpper in mycket naturligt ljus och ger ett unikt uttryck. Det går att skapa ovanliga effekter med hål, spår eller någon annan valbar form. Perforerade skivor kan användas för estetikens skull eller för en särskild funktion (t.ex. skjutluckor, särskilda belysningskoncept, vindskydd, skiljeväggar, ljudisolering av element osv.).

På samma sätt går det att dekorera enskilda skivor eller flera skivor med geometriska former, enskilda mönster, företagslogotyper eller bildmotiv för att skapa en större övergripande bild.

Bus Station, Velenje, Slovenia
Skapa unika skivor med perforeringar och mönster
Einfamilienhaus der Patiohäuser, Rheinfelden, CH
Carbona Apartment House, Heviz, Hungary
Konstruktionssäkerhet
Starka egenskaper

Arkitektoniskt inspirerande. Swisspearl kombinerar funktionalitet och utmärkt estetik på ett unikt sätt. Materialets individuella struktur och de många tillgängliga formerna och färgerna ger dig nästan obegränsade designmöjligheter för fasader av hög kvalitet.

Miljöanpassad från A till Ö. I och med den låga mängd energi som behövs för produktionen av fibrecementprodukter och deras hållbarhet är de en symbol för hållbart byggande – till och med jämfört med trä.

Långvarig säkerhet. De slitstarka fibrecementprodukterna skyddar fasad och tak i alla väder och salta vindar, det garanterar ett klimatsäkert byggnadsskal i årtionden.

Minimalt underhåll. Tack vare ytfinishen på Swisspearls skivor är de mycket hållbara och motståndskraftiga samt nästan underhållsfria.

Energirenovering. Våra fasadskivor kan skräddarsys och passar i flera olika system för tilläggsisolering. Fasader som energieffektiviseras är slitna och att öka trivseln brukar vara ett viktigt mål. Att förse den yttre fasaden med värmeisolering och fibrecement ger inte bara en robust lösning för att sänka uppvärmningskostnaderna och förbättra boendekomforten. Skivorna ger också stort spelrum att förbättra byggnadens estetik och skapa variation.

Ecologica
Naturligt byggnadsmaterial
Frostproof
Temperaturbeständigt
Sound Insulation
Ljuddämpande
Fireproof
Brandsäkert
Produktion_NU
Recept för framgång
Cement, cellulosa, vatten, PVA plastfibrer, pigment och luft

Materialsammansättningen förvandlas till unika fasader, tak, innerväggs- och byggskivor samt trädgårdsprodukter genom expertis, precision och hantverk. Cement och cellulosa som fungerr som armeringsfibrer, blandas med vatten till en råmassa. Vi använder specialbladningar av materialen som gör att skivorna möter olika funktionskrav där skivorna ofta är mycket mångsidiga.

Giant Interactive Group Corporate Headquarters, Shanghai, China
Huvudkontor för företaget Giant Interactive Group, Shanghai, Kina
Giant Interactive Group Corporate Headquarters, Shanghai, China
Giant Interactive Group Corporate Headquarters, Shanghai, China
Vanliga frågor om fibrecement

Finns här för dig
Är du inspirerad?

Vi hjälper dig gärna med ditt projekt. Våra produkter av hög kvalitet gjorda av naturlig fibrecement kombinerar enastående kvalitet och beständighet för att åstadkomma hållbara lösningar för estetiska klimatskal och vackra byggnader. Våra kunniga medarbetare finns för att hjälpa dig och svara på dina frågor.

Kontakta oss. Vi ser fram emot framtida projekt med dig.

Kontakt
Har du frågor eller planerar du ett projekt? Vi ser fram emot att höra från dig!
+ 41 55 617 11 60