Fibercement - Swisspearl
Cahill Center For Astronomy And Astrophysics, Pasadena, California, USACahill Center For Astronomy And Astrophysics, Pasadena, California, USA
Arkitektur med Swisspearl
Fascinerande fibercement

Mycket hållbart och lätt byggnadsmaterial

Fibercement är ett otroligt mångsidigt material som kan användas på en mängd olika sätt. Naturliga råmaterial och ständig innovation är kärnan i vår framgång med en produkt som är över 100 år gammal och som aldrig har blivit omodern. Utan den vore arkitektur otänkbart.  

Vår fibercement består av cement, cellulosa, vatten, återvinningsbara syntetiska fibrer och luft. Kombinationen av dessa ingredienser ger ett otroligt lätt och hållbart byggnadsmaterial jämfört med andra byggnadsmaterial av cement. När du rör den kan du känna dess homogena materialsammansättning och ytkvalitet. Den har en visuellt unik karaktär och naturlig struktur.

Användningsområde

Fibercement kan användas på många olika sätt, men det vanligaste är för yttre väggbeklädnad. Det är ett populärt material för alla typer av byggnader, från hyreshus, privata hus, offentliga byggnader till lagerlokaler och industriella byggnader.

I över 100 år
Material för arkitekter och designers

Formbarhet och styrka 

Fibercement har länge varit ett utmärkt konstruktionsmaterial i och med sin formbarhet när den är våt och sin enastående styrka när den är torr. 

Från Max Bill till Le Corbusier och Haefeli Moser Steiger till Herzog & de Meuron, Rafael Viñoly och Morphosis: vår fibercement har inspirerat stora designers om och om igen. Det de har gemensamt är en passion för det sofistikerade och modet att utforska nya möjligheter.

Expo-paviljongen i New York av Gustav Peichl, kyrkan vid Steinhof i Wien av Otto Wagner, Ortsstockhaus i Braunwald av Hans Leuzinger och Maison Blanche i La Chaux-de-Fonds av Le Corbusier är bara några moderna vittnen till vår fibercements framgångssaga.

Gestaltungsmöglichkeiten
Kombinerad formbarhet och styrka.
Gestaltungsmöglichkeiten
Color Circle, Facade
Tio färgkollektioner, var och en med en unik materialkaraktär.

Ytor och färger

En fasad är det definierande elementet för varje byggnad. Första och sista intrycket.

Materialet fibercement kännetecknas av sin homogena sammansättning, en naturlig struktur och ytkvalitet. Olika bearbetningstekniker ger varje fibercementskiva en egen karaktär, vilket kännetecknas av en oberoende ytstruktur, färgmättnad och genomfärgning – oavsett om den är genomfärgad eller grå, plan, slipad eller profilerad, med glaserad eller pigmenterad beläggning.

Swisspearl erbjuder tio färgkollektioner som inte kan bli mer unika i materialsammansättning och yta. På begäran kan vi även ta fram specialfärger.

Wickham Community Hub, Wickham, Australia
Bygdegårdscenter i Wickham, Australien
Wickham Community Hub, Wickham, Australia
Wickham Community Hub, Wickham, Australia

Skapa unika skivor med perforeringar och utsmyckningar

Fibercementskivor är otroligt stabila och robusta, samtidigt som materialet är enkelt att hantera. Perforeringar ger till exempel fasaden en spännande stil på ytan, släpper in mycket naturligt ljus och skiljer sig från samma gamla fasaddesign. Det går att skapa ovanliga effekter med hål, spår eller någon annan valbar form. Perforerade skivor kan användas för estetikens skull eller för en särskild funktion (t.ex. skjutluckor, särskilda belysningskoncept, vindskydd, skiljeväggar, ljudisolering av element osv.). 

På samma vis går det att dekorera enskilda skivor eller flera skivor med geometriska former, enskilda mönster, företagslogotyper eller bildmotiv för att skapa en större övergripande bild. 

Bus Station, Velenje, Slovenia
Skapa unika skivor med perforeringar och dekorationer.
Einfamilienhaus der Patiohäuser, Rheinfelden, CH
Carbona Apartment House, Heviz, Hungary
Konstruktionssäkerhet
Starka egenskaper

Arkitektoniskt inspirerande.  Swisspearl kombinerar funktionalitet och utmärkt estetik på ett unikt sätt. Materialets individuella struktur och de många tillgängliga formerna och färgerna ger dig nästan obegränsade designmöjligheter för fasader av hög kvalitet.

Miljöanpassad från A till Ö. I och med den låga mängd energi som behövs för produktionen av fibercementprodukter och deras hållbarhet är de en symbol för hållbart byggande – till och med jämfört med trä. 

Långvarig säkerhet. De unikt hållbara fibercementprodukterna skyddar fasaden och takkonstruktionen på ett optimalt sätt mot alla slags väder eller yttre påverkan, vilket garanterar ett hållbart och säkert byggnadsskal i årtionden.

Permanent underhållsfria. Swisspearl-skivorna är hållbara, otroligt beständiga och underhållsfria. Tack vare den mycket hållbara ytfinishen behöver inte skivorna målas om, inte ens efter många år.

Ecologica
Naturligt byggnadsmaterial
Frostproof
Temperaturbeständigt
Sound Insulation
Ljuddämpande
Fireproof
Brandsäkert
Produktion_NU
Recept för framgång
Cement, cellulosa, vatten, återvinningsbara plastfibrer, pigment och luft

Elementen förvandlas till unika fasader, tak och trädgårdsprodukter genom expertis, precision och hantverk. Cement, fibermassa och armeringsfibrer blandas med vatten till en råmassa. Den här massan rullas försiktigt ut, pressas, skärs, torkas och färgas samtidigt som kvaliteten kontrolleras löpande. Det är bara när materialet uppfyller de högsta standarderna i alla avseenden som det blir Swisspearls fibercement.

Giant Interactive Group Corporate Headquarters, Shanghai, China
Huvudkontor för företaget Giant Interactive Group, Shanghai, Kina
Giant Interactive Group Corporate Headquarters, Shanghai, China
Giant Interactive Group Corporate Headquarters, Shanghai, China
Vanliga frågor om fibercement

Här för dig
Är du inspirerad?

Vi hjälper dig gärna med ditt projekt. Våra produkter av hög kvalitet gjorda av naturlig fibercement kombinerar enastående kvalitet och beständighet för att åstadkomma hållbara lösningar för estetiska byggnadsskal och vackra bostäder. Våra hängivna och kunniga medarbetare finns alltid till hands för att svara på dina frågor. 

Kontakta oss. Vi ser fram emot framtida projekt med dig.

Kontakt
Har du frågor eller planerar du ett projekt? Vi ser fram emot att höra från dig!
+ 41 55 617 11 60