Fasadsystem - Swisspearl
House RnEve, Mönchhof, AustriaHouse RnEve, Mönchhof, Austria
Hållbar konstruktion med Swisspearl

Ventilerat fasadsystem

Swisspearl är en förstklassig leverantör av ventilerade fasader. Idag finns det många konstruktionstyper och materialmässiga egenskaper att välja bland.  Det ventilerade fasadsystemet anses vara särskilt avancerat och ekologiskt.

Den intelligenta skiktstrukturen hos RVF ger en komponent som passar för varje funktion i ytterväggen. Det finns inget annat fasadsystem på marknaden som kan uppfylla kraven på värme-, fukt-, brand- och bullerskydd lika enkelt som Swisspearl. 

Det bakventilerade fasadsystemet uppfyller alla krav för miljöanpassade, hållbart och hållbara konstruktioner.

Energy Efficiency

Energieffektiva och ekologiska

Det som gör det bakventilerade fasadsystemet unikt är den strukturella separeringen från isoleringen och väderskyddet. Fukt utifrån kan inte nå murverket och isoleringen, och det bakventilerade utrymmet säkerställer att eventuell fukt inifrån torkar på ett optimalt sätt. Detta förbättrar energieffektiviteten och ger ett behagligt och hälsosamt inomhusklimat året runt.

Vårt fasadsystem är dessutom imponerande ekologiskt. Själva systemet är hållbart eftersom de enskilda fasadkomponenterna kan separeras. Swisspearls fibercement är dessutom ett naturligt byggnadsmaterial med många fördelar framför material som metall eller aluminium.

Ecologica

Hållbart och ekonomiskt

Swisspearls fasadsystem erbjuder inte bara högeffektiv värmeisolering, väderskydd och enkelt underhåll, utan även bra brandskydd och ljuddämpning. Det ger enastående långsiktig boendekomfort och permanent drifttillförlitlighet. Fasadsystemet är inte känsligt för skador, vilket annars fort kan bli dyrt.  

Swisspearl-fasaderna står för varaktigt skydd, hög komfort och god ekonomi och säkerställer ett hållbart, säkert byggnadsskal som håller i årtionden.  

Ecological

Underhållsfritt och utbytningsbart

Alla fasader utsätts för extrema temperaturvariationer. Swisspearls fasadsystem möjliggör obegränsad utbyggnad av beklädnaden. Det innebär att det inte finns någon risk för kostsamma reparationer på grund av sprickor i murbruket eller frostrelaterad avflagning av det yttre skalet. Swisspearl-skivorna är otroligt hållbara och ger fasaden ett optimalt skydd mot väder och yttre påverkan.

Den intelligent staplade konstruktionen av fasadsystemet gör det möjligt att senare avlägsna och återvinna enskilda komponenter.

Botanic Gardens, Denver, Colorado, USA
Botaniska trädgården, Denver, Colorado, USA
Botanic Gardens, Denver, Colorado, USA
Botanic Gardens, Denver, Colorado, USA
Intelligent skiktstruktur

Systemstruktur av Swisspearl-fasader

Swisspearl-fasaderna baseras på den strukturellt överlägsna principen som kallas ett ventilerat fasadsystem. Det ventilerade fasadsystemet består av fyra huvudkomponenter: Stödkonstruktion, värmeisolering, underbyggnad med bakre ventilering och fasadbeklädnad.

Till skillnad från kombinerade system med värmeisolering är funktionerna hos värmeisoleringen och väderskyddet strukturellt separerade i det ventilerade fasadsystemet. I och med luftcirkulationen i det bakre ventilationsutrymmet släpps fukt från konstruktion och användning ut på ett säkert sätt, vilket förhindrar att mögel bildas inomhus. Isoleringen och väggkonstruktionen håller sig alltid torra och ger ett behagligt och hälsosamt inomhusklimat.

Ventilated Facade, Figures

1  Stödkonstruktion
All belastning ligger på byggnadens stödkonstruktion

2  Underkonstruktion
Överför belastningen från beklädnaden till konstruktionen

3  Värmeisolering
Skikt mellan underlaget och ventilationsutrymmet för att förbättra värme- och/eller ljudisoleringsförmågan

4  Bakre ventilation
Utrymme som utomhusluft flödar genom, angränsande till beklädnaden på baksidan

5  Swisspearls fibercementskivor
Yttre, synligt skikt av ytterväggen med en skyddande och estetisk funktion

 

Isolering och energieffektivitet

Det finns inga begränsningar i isoleringsförmågans potential med det ventilerade fasadsystemet. Vilken isoleringstjocklek som helst är möjlig. Det innebär att U-värdena för byggnader med positiv energi enkelt kan uppnås och specifikationerna för den gällande förordningen om energisparande (EnEV) kan överträffas.

Swisspearls fibercement

Designmöjligheter för byggnadsskalet

Swisspearl kombinerar funktionalitet med otrolig estetik på ett unikt sätt. Komponenterna av naturliga råmaterial och den unika fibercementstrukturen ger byggnadsskalet en omisskännlig och slående karaktär. De många tillgängliga formerna och färgerna ger dig nästan obegränsade designmöjligheter för fasader av hög kvalitet.

Vanliga frågor om fasadsystem

Här för dig
Är du inspirerad?

Vi hjälper dig gärna med ditt projekt. Våra produkter av hög kvalitet gjorda av naturlig fibercement kombinerar enastående kvalitet och beständighet för att åstadkomma hållbara lösningar för estetiska byggnadsskal och vackra bostäder. Våra hängivna och kunniga medarbetare finns alltid till hands för att svara på dina frågor. 

Kontakta oss. Vi ser fram emot framtida projekt med dig.

Kontakt
Har du frågor eller planerar du ett projekt? Vi ser fram emot att höra från dig!
+ 41 55 617 11 60