Arkitekturtidskrift - Swisspearl
Header Swisspearl Architecture MagazineHeader Swisspearl Architecture Magazine
Arkitektur runtom i världen
Tidskriften Swisspearl Architecture

Swisspearls tidskrift har tagit med oss på en arkitektonisk resa runtom i världen i många år. Våra produkter kombinerar estetik, funktionalitet och hållbarhet på olika kontinenter. Tidskriften presenterar enastående projekt i olika områden i världen och ger en insikt i fibercementens fascinerade värld. Vi förklarar hur vårt material förvandlas till designobjekt och vi presenterar människorna bakom vår innovation och människorna som säkerställer att våra produkter håller högsta standard. Tidskriftens höjdpunkt är det årliga ”Top Bau”. Dessa projekt är inte bara enastående ur ett arkitektoniskt perspektiv utan de uppfyller även speciella krav och är ofta väldigt utmanande för arkitekterna under konstruktionen. 

 

Är du intresserad av arkitektur? 
Vi skickar gärna det aktuella nummer 30 till dig – tillsammans med en årlig prenumeration om du vill

Ämnen i det aktuella nummer 30

Nummer 30 av tidskriften handlar om variation. Variation i arkitektur med olika krav och under olika förhållanden. Från stora konstruktioner som högskolan Collin College i USA till små hus som Wiki-huset i Mongoliet, från byggnader i stadsmiljöer till byggnader i avlägsna områden: olika Swisspearl-fasader finns runtom i världen, samtidigt som varje hus är unikt.

Färgernas värld är också unik. Bara färger erbjuder oändliga designmöjligheter. Vi ger en glimt av färgernas värld och visar det nära förhållandet mellan funktionalitet och estetik. Mångsidighet syns inte bara i färgernas värld: var och en av våra medarbetare över hela världen bidrar också till vår framgång. Tidskriften presenterar 30 medarbetare på Swisspearl. 

Collin College Technical Campus, Allen, TX, US
Top Bau
Arkitektonisk inspiration för kommande generationer

Årets Swisspearl ”Top Bau” är den moderna högskolan Collin College i Texas (USA), en 200 meter lång byggnad som flödar av ljus och som inte bara övervinner ekologiska utmaningar, utan även är ett nytt och väl genomtänkt koncept för framtida modeller.

Collin College Technical Campus, Allen, TX, US
200 meter lång byggnad innesluten i Swisspearls fibercementskivor
Collin College Technical Campus, Allen, TX, US
Nobilis, Campaign
Färger
En värld av färger som kombinerar konst och vetenskap

Människan har alltid varit fascinerad av de många olika färgerna. Ta reda på mer om färgens historia i arkitektur, rollen av byggnadens omgivning med hänsyn till färg och den precision och teknik som Swisspearl använder för att skapa den exakta färgtonen för varje byggnadsskal.

Muttseehütte
En färgglad kontrast till det grovhuggna landskapet i de schweiziska Alperna
Trash Cube_Eternit_freisteller 1
Trash Cube
Livlighet och formbarhet leker med ljus och skuggor

En massa gjord av pressade och vikta bitar av fibercementmaterial, en skulptural oslipad diamant som ser ut att ramas in av en yttre form. Fibercementen ser både oregerlig och eftergiven ut. Ovan- och undersidan är jämna och funktionella. Mitten visar materialets formbarhet och styrka. Dess unika men samtidigt universella form gör den till en mångsidig design. Tidskriften Swisspearl Architecture visar Trash Cubes resa från idé till resultat.

Trash Cube campaign
Faces
Porträtt
Bakom fasaderna

Varje dag ser de till att du kan lita på Swisspearl, oavsett var i världen ditt byggnadsprojekt äger rum. Varje steg räknas. Vi garanterar att vårt material av hög kvalitet uppfyller de högsta standarderna, oavsett var det används. I det här jubileumsnumret visar vi 30 medarbetare som representerar alla som bidrar till Swisspearls framgång på sitt eget individuella sätt.

Är du inspirerad?

Vi skickar gärna det senaste numret till dig #30. 
Börja prenumerera nu.

Kontakt
Har du frågor eller planerar du ett projekt? Vi ser fram emot att höra från dig!
+ 41 55 617 11 60