Swisspearl Worldwide

Choose a Region to know your swisspearl contact

Regions


Ekologi

95 % av Swisspearls® fiberarmerade cementskivor består av naturliga råvaror från schweiziska berg: cement, pulveriserad kalksten, vatten och luft. Detta säkerställer ett effektivt skydd av naturresurser och onödiga transportsträckor.

Energiåtgången vid produktionen av Swisspearls® fiberarmerade cementskivor är låg och tillverkningen är i högsta grad miljöanpassad. Tillverkningsprocessen bygger på en sluten vattencykel och den långsamma, naturliga härdningstiden på 28 dagar kräver minimalt med energi. På fabrikerna transporterar panelerna endast med elektriska truckar, så att kolloid-damm undviks. Panelerna är 100 % miljövänliga, eftersom varken råvarorna eller produktionsprocessen innehåller några farliga ämnen.

Med en livslängd på över 40 år förbättrar Swisspearl® både det ekologiska och ekonomiska utfallet för varje byggnad. Vid utveckling av sina produkter förlitar sig Swisspearl® på sin egen spännande historia, exempel på banbrytande arkitektur och nyskapande framsteg inom teknik. Det är detta som gör Swisspearl® till ett hållbart material även i morgon.

Swisspearls® infästningssystem har anpassats till den främsta tekniken för kontinuerlig fasadventilation. Detta är nyckeln till energibesparande lösningar för både vinter och sommar och skyddar effektivt byggnadskonstruktionen från vädrets makter under mycket lång tid.

Swisspearl® - A Swiss pearl for the environment.

En schweizisk premiumprodukt

Swisspearls® produkter, tillverkade enligt schweizisk kvalitetsstandard, från anläggningarna i Niederurnen och Payerne har blivit en grundläggande del i schweizisk byggnadskultur och har även snabbt spridits i resten av världen. Schweiziska myndigheter vittnar om över 40 års funktionell livslängd.

Swisspearls® forsknings- och utvecklingsteam har alltid arbetat med att bredda sin unika kunskap rörande fiberarmerade cementskivors teknik och infärgning samt tillämpningen av hela system. Dessa tekniska framsteg utgör ryggraden i den schweiziska kvaliteten.

95 % av Swisspearls® cementskivor består av naturliga råvaror från schweiziska berg: cement, pulveriserad kalksten, vatten och luft.

Swisspearl® - A Swiss pearl for the environment.

språk

Kontakta oss

Swisspearls® huvudkontor och områdeschefer finns alltid tillgängliga för att svara på eventuella frågor som rör Swisspearls® system, detaljer eller kundanpassade speciallösningar och färger.

Tel + 46 40 41 00 70
Fax + 46 40 41 20 15
byggmtrl(at)swisspearl.com